Нарада з питань запобігання випадкам отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів

Дата: 12.04.2024 15:34
Кількість переглядів: 39

 

У вівторок, 9 квітня 2024 року, в приміщенні Добротвірської селищної ради за участю представників Держпродспоживслужби в Львівській області була проведена нарада з аграріями, власниками пасік та представниками селищної ради. Тема наради – забезпечення виконання норм законодавства України у сфері заходів профілактики отруєння бджіл засобами захисту рослин та дотримання чинного законодавства стосовно своєчасного повідомлення пасічників про застосування пестицидів і агрохімікатів.

Зокрема йшлося про:

•         основні причини, механізми встановлення факту та заходи попередження отруєння бджіл;

•         недопущення порушення законодавства у сфері заходів профілактики отруєння бджіл засобами захисту рослин при застосуванні пестицидів та агрохімікатів у період проведення масових польових робіт для територій, на яких не проводяться активні бойові дії;

•         профілактичні заходи щодо отруєння бджіл та відповідальність за порушення законодавства в галузі бджільництва.

Обговорено також питання, що стосуються діяльності пасічників, а саме правила реєстрації пасік, алгоритм дій при отруєнні бджолосімей, порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасік, правила відбору матеріалу при отруєнні бджіл, а також щорічного епізоотологічного обстеженням пасік.

Учасники зустрічі були проінформовані про те, що в громаді функціонує комісія, до складу якої входять аграрії, бджолярі, фахівці Держпродспоживслужби, правоохоронці, представники селищної ради, які мають встановлювати факти загибелі бджіл, у тому числі ініціювати питання щодо покарання за неконтрольоване використання пестицидів і за отруєння бджіл.

Представникам бджолярів, суб’єктам господарювання, що займаються бджільництвом та здійснюють діяльність в сфері вирощування сільськогосподарських культур, надано інформаційні листівки (пам’ятки) щодо профілактики інфекційних та інвазійних хвороб бджіл, а також профілактики отруєнь бджіл при кочівлі пасік на території громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь