Корисне: Як нараховується житлова субсидія і хто може отримати?

Дата: 15.08.2023 10:13
Кількість переглядів: 70

Фото без описуФото без опису

Отримати можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу. Платіж обчислюється за формулою і залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Якщо сума усіх платіжок (в межах встановлених соцнормативів споживання) вища за обов’язковий платіж, ви потенційно можете отримати субсидію. Крім матеріального ще буде додатково проаналізовано ваш майновий стан (наявність кількох квартир, дороговартісних автомобілів, депозитів тощо).

Цього літа Уряд спростив критерії отримання субсидії для багатодітних, прийомних сімей, сімей, де є особи з інвалідністю.

Встановлено підхід щодо невраховування до сукупного доходу домогосподарств доходи членів сімей, які перебувають за кордоном понад 60 днів.

Також для українців, житло яких знаходиться в зоні активних бойових дій чи під окупацією, механізм централізованих виплат субсидій й пільг на оплату комуналки подовжено на рік.

Розрахунок розміру обов’язкового платежу та субсидії на прикладі сім’ї, що складається з 4-х осіб (чоловік, дружини та двоє дітей) наведено на зображенні.

Користуйтесь та розповідайте близьким!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь