Пошук

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, щодо добровільної участі у системі пенсійного страхування

Дата: 16.03.2023 12:50
Кількість переглядів: 126

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, щоб отримати пенсію – необхідний стаж. Щоб був стаж – необхідно сплачувати внески. А якщо ви не перебуваєте у трудових відносинах з роботодавцями й не належите до платників єдиного внеску, тоді можете самі подбати про майбутню пенсію і «докупити» страховий стаж шляхом добровільної участі в системі загальнообов’язкового соціального страхування.

Тобто це реальна можливість для осіб, які є незастрахованими, забезпечити себе шляхом сплати страхових внесків на добровільних засадах та гарантувати стабільний дохід у разі досягнення пенсійного віку.

Щоб докупити стаж за поточний період, необхідно подати заяву, копії трудової книжки і документа, що посвідчує особу, а також виписки із системи персоніфікованого обліку, де відображені відомості про заробіток, дохід, внески і стаж застрахованої особи. Договір укладається на один рік. Сплата єдиного соціального внеску здійснюється щомісяця до 20 числа. А його сума не може бути меншою від мінімального розміру ЄСВ – у 2023 році це 1474 гривні. 

Якщо людина хоче докупити стаж за попередній період,  необхідно подати заяву із зазначенням періодів, яких не вистачає для призначення пенсії, то діє інша формула розрахунків. За «минулий період» єдиний соціальний внесок сплачується у подвійному розмірі. Цього року це 2948 гривень за кожен місяць. Сума сплачується відразу за весь період. 

Для укладення договору про добровільну участь необхідно звертатись  до Державної податкової інспекції  за місцем реєстрації громадянина.

 

Начальник Радехівської ДПІ

ГУ ДПС у Львівській області                                                                      Руслана МУЛЯВКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь