ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Дата: 28.04.2022 12:15
Кількість переглядів: 1237

Фото без описуДобротвірським селищним головою у відповідності до розпорядження від 20.04.2022 №45/04-01/22 ініційовано проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць Пушкіна, Гагаріна селища Добротвір Червоноградського району Львівської області, вулиці Жовтнева села Сілець Червоноградського району Львівської області та вулиці Терешкової села Тичок Червоноградського району Львівської області у формі електронної консультації з громадськістю, використовуючи офіційний вебсайт Добротвірської селищної ради.

На виконання даного розпорядження робочою групою підготовлені пропозиції – нові назви вулиць, що викладені в опитувальній формі:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdY4x1KrijCK35mUFStKBlw0ZzA3zpkDr3jn_3Ks20ubZyj1w/viewform?fbzx=1757445177875212804

Кожен громадянин, який  проживає на території Добротвірської селищної територіальної громади може висловити свою думку з даного питання шляхом заповнення опитувальника, під час електронної консультації чи подаючи пропозиції (зауваження) у письмовій формі зі  зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи (найменування, місцезнаходження – для юридичної особи), яка їх подає протягом 45 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення на наступну адресу: 80411, Львівська область, смт Добротвір, вул. Івана Франка, 20,  або на електронну пошту: dobrotvir_rada@i.ua, тел. (0354) 31150, або через офіційний вебсайт Добротвірської селищної ради – https://dobrotvirska-gromada.gov.ua/feedback/.

З метою уникнення непорозумінь надаємо роз’яснення щодо правових наслідків перейменування

Законодавством не передбачено внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору міни, договору дарування, тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна, а тому вони є чинними та не потребують заміни чи отримання нового правовстановлюючого документа.

У той же час, із власної ініціативи або в разі необхідності (продаж, дарування, тощо) власник майна (в тому числі земельної ділянки), відносно якого відбулися зміни в назві вулиці (площі, провулку тощо), відповідно до законодавства має право самостійно (або уповноважити на це іншу особу за довіреністю) звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно з заявою про внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у разі зміни назви чи перейменування вулиці (площі, провулку тощо) відповідно до рішення Добротвірської селищної ради.

У разі необхідності здійснення нотаріальних дій із нерухомістю (продаж, успадкування, дарування тощо), у селищній раді можна буде отримати рішення про перейменування вулиці. На підставі правовстановлюючих документів зі старою назвою вулиці і цим рішенням нотаріус видає новий правовстановлюючий документ із новою назвою вулиці.

Відповідно до п. 26 Порядку декларування та реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2022 №265, у разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування географічних об’єктів, населених пунктів, адміністративно-територіальному устрої в порядку, встановленому законом, вносяться зміни до реєстру територіальної громади із збереженням попередніх даних про дату реєстрації/декларування місця проживання (перебування) із подальшим внесенням такої інформації до відомчої інформаційної системи ДМС та Єдиного державного демографічного Реєстру.

Крім того, актуалізація даних про місце реєстрацій особи у документах, в яких зазначають відомості про місце проживання /перебування особи, можлива за її зверненням (або її представника).

Звертаємо увагу на те, що реєстраційний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб, а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь