Відбулася розширена робоча група щодо розробки Стратегії розвитку Добротвірської громади до 2027 року під егідою Львівської ОДА

Дата: 23.09.2021 17:25
Кількість переглядів: 360

Фото без описуСтратегічне планування розвитку вже тривалий час застосовується в Україні, але досі воно застосовувалося переважно на загальнодержавному та регіональному рівнях, а також у великих громадах.

Але кожна спільнота, як і кожна родина, планує майбутнє, тож і Добротвірська громада розробляє свою Стратегію розвитку.

Стратегія розвитку є саме тим документом, на основі якого буде здійснюватися подальше планування розвитку громади та дозволить скоординувати зусилля всіх зацікавлених сторін для отримання системних змін у всіх сферах суспільного життя.

Тобто спільними зусиллями визначити, а потім – реалізувати бачення розвитку Добротвірської територіальної громади до 2027 року.

У засіданні взяли участь представники Львівської обласної державної адміністрації, Червоноградської районної державної адміністрації, Червоноградської районної ради, органів місцевого самоврядування усіх рівнів, бізнесу та жителі громади.

Захід розпочався із вітального слова Добротвірського селищного голови Тараса Келеберди, який наголосив на важливості розробки даної Стратегії, визначив проблеми, які постають перед новоствореною громадою та озвучив перспективи розвитку для покращення рівня життя кожного мешканця громади та підвищення рівня інвестиційної привабливості регіону.

Продовжився захід презентаціями представників ЛОДА.

Активно обговорювались питання:

• залучення місцевого населення до створення малого бізнесу;

• туристичної привабливості регіону;

• створення ферм сімейного типу;

• розвитку інфраструктури;

• вирішення екологічних проблем;

• покращення рівня медичної та освітньої сфери;

• підвищення рівня зайнятість населення – створення нових робочих місць;

• залучення інвесторів.

Учасники форуму мали можливість поспілкуватись, поділитись досвідом та ідеями, розповісти про своє бачення проблем і шляхів їх вирішення.

Стратегія територіальної громади – це дороговказ, інструкція, як максимально ефективно використати наявні ресурси (природні, людські, фінансові) з метою досягнення бажаного результату та підвищення рівня життя всіх мешканців.

Тому, на сьогодні основним нашим завданням залишається: налагодженням тісної комунікації з бізнесом, жителями громади, молоддю, залучення інвестицій та використання усіх можливих важелів підтримки для розвитку успішної громади.

Щиро віримо, що даний захід стане тим рушійним елементом для подальшого перспективного розвитку Добротвірської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь