Ініціюється створення громадського формування у Добротвірській громаді

Дата: 16.09.2021 12:55
Кількість переглядів: 279

Фото без опису15.09.2021 року відбулась робоча зустріч та перші установчі збори з метою створення громадського формування задля участі громадян в охороні громадського порядку.

Організував захід заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Приставський Ігор за ініціативи депутата Добротвірської селищної ради Володимира Кравця.

Громадяни України відповідно до Конституції України мають право створювати громадські об’єднання для участі в охороні громадського порядку й працюватимуть на території Добротвірської громади у взаємодії з правоохоронними органами.

Основними завданнями громадських формувань з охорони громадського порядку є:

1) у сфері охорони громадського порядку:

• надання допомоги органам Національної поліції у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобіганні адміністративним і кримінальним правопорушенням;

• інформування органів Національної поліції про вчинені або ті, що готуються, кримінальні правопорушення, місця концентрації злочинних угруповань;

• сприяння органам Національної поліції у виявленні і розкритті кримінальних правопорушень, розшуку осіб, які їх вчинили, захисті інтересів держави, підприємств, установ, організацій, громадян від кримінально протиправних посягань; участь у забезпеченні безпеки дорожнього руху та боротьбі з дитячою бездоглядністю і правопорушеннями неповнолітніх;

2) у разі виникнення надзвичайних ситуацій:

• надання невідкладної допомоги особам, які потерпіли від нещасних випадків чи правопорушень;

• участь у рятуванні людей і майна, підтриманні громадського порядку у разі стихійного лиха та інших надзвичайних обставин.

То ж, в даний час відповідними фахівцями розробляється Статут у відповідності до якого діятиме Громадське формування Добротвірської громади, а після реєстрації кожен бажаючий та активний мешканець громади зможе стати учасником.

Нагадаємо, що Членами громадських формувань з охорони громадського порядку можуть бути громадяни України, які досягли 18-річного віку, виявили бажання брати участь у зміцненні правопорядку та здатні за своїми діловими, моральними якостями і станом здоров’я виконувати на добровільних засадах взяті на себе зобов’язання.

Не можуть бути учасниками зазначених громадських формувань особи, які порушують громадський порядок, особи, судимість з яких не знята або не погашена у встановленому законом порядку, та раніше засуджені за умисні кримінальні правопорушення, хворі на хронічний алкоголізм і наркоманію, визнані в судовому порядку недієздатними чи обмежено дієздатними, та інші особи у випадках, передбачених законами України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь