У Добротвірській громаді створено перше ОСББ

Дата: 11.06.2021 12:46
Кількість переглядів: 861

Фото без описуЖителі будинку по вул.Сагайдачного,14 у селищі Добротвір об’єднались і створили ОСББ під назвою «Гетьман Сагайдачний 2021».

І тепер разом, спільними зусиллями співвласників, дбатимуть про благополуччя свого будинку.

Така форма об’єднання співвласників дозволяє забезпечити ефективний контроль над витратами, платіжками, проводити заходи з енергоефективності, колегіально приймати рішення і втілювати їх у життя.

ОСББ має можливість вибирати постачальників послуг за узгодженими та прийнятними для них тарифами, а також контролювати якість обслуговування.

Крім цього, дана організація може брати участь у програмах фінансової підтримки, реалізовувати різноманітні проєкти, залучати кошти з місцевого та обласного бюджету для створення комфортних умов у своєму будинку.

У свою чергу, Добротвірська селищна рада буде й надалі цілеспрямовано відстоювати інтереси громади щодо створення ОСББ та всіляко їх підтримувати.

Крім того, надаватимуться юридичні консультації щодо процесу створення ОСББ, системи управління будинком, ведення документації тощо.

Довідка:

На сьогодні, однією з форм правління будинку, яка досить ефективно себе зарекомендувала – є ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Переваги створення Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку:

  • Прозорість видатків. Члени ОСББ мають право вимагати і отримати звіт у голови об'єднання – куди направляються кошти, які роботи зроблені, скільки це коштувало і т. д.
  • В рамках ОСББ своєчасне проведення необхідних ремонтних робіт стає реальністю. Мешканці самі визначають першочерговість ремонтів, а керівництво ОСББ завжди швидше реагує на проблеми в будинку.
  • ОСББ має право здавати в оренду нежитлові приміщення, а отримані кошти направляти на утримання будинку.
  • Оскільки ОСББ, за визначенням, неприбуткова організація, вона звільнена від ПДВ і податку на прибуток. Це позитивно відображається на платіжному балансі будинку в цілому і на видатках кожного мешканця.
  • Також дане об'єднання не витрачає кошти на утримання великого штату співробітників, техніки і приміщень. Тому в тариф за квартплату закладається значно менша сума накладних витрат.
  • В рамках ОСББ найбільш просто і найменш болісно можна вирішити питання енергозбереження: установку систем зовнішньої теплоізоляції, енергоефективних вікон, індивідуальних теплових пунктів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь