Пошук

Про організаційні заходи щодо попередження незаконної вирубки лісів та полезахисних лісових смуг на території Добротвірської громади

Дата: 16.04.2021 19:12
Кількість переглядів: 1313

Знищення лісових насаджень в Україні є однією з найбільш актуальних проблем сьогодення, що хвилює не лише екологів, а й простих громадян.

Неконтрольоване вирубування лісів досягає критичного рівня. Щодня нелегально вирубуються тисячі дерев. Ліси на території Добротвірської громади не є винятком щодо знищення лісових масивів з метою заготівлі дров чи інших потреб.

З метою недопущення подальшої вирубки лісів, що створювалися роками, за розпорядженням селищного голови Тараса Келеберди, було створено робочу групу з обстеження лісових насаджень на території Добротвірської селищної ради.

До складу групи увійшли поліцейські офіцери громади, представники служби екології та громадські активісти. Очолив групу – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Приставський.

За неодноразовим повідомленнями жителів громади, в лісових масивах нашої місцевості з’являються чималі площі нахабно вирубаного лісу. Знищується все підряд без жалю та роздумів про наслідки в екосистемі після таких дій.

14 квітня 2021 року, після проведення запланованих оглядів, робочою групою було виявлено факти вирубки лісу поблизу села Стриганка, ведеться перевірка дозвільних документів на законність даної вирубки.

Такого роду обстеження будуть проводитись робочою групою регулярно, задля встановлення фактів, виявлення порушників або попередження незаконної вирубки лісу.

Надалі до складу робочої групи можуть долучатися активні громадяни, мисливці, та всі, кому небайдужа лісова спадщина нашої громади.

Важливим елементом у боротьбі з незаконною вирубкою лісів має бути робота з формування екологічно спрямованої суспільної думки у місцевих мешканців.

Закликаємо Вас бути свідомими у своїх діях, адже відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України, за незаконну порубку лісу накладається штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років з конфіскацією незаконно добутого.

Тож, шановна Добротвірська громадо, давайте разом берегти та примножувати те, що маємо, адже ці ліси наші з Вами неоціненні надбання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь