У травні на Львіввугілля можуть надійти бюджетні кошти для виплати зарплат, однак основним завданням є пошук нових можливостей для збуту видобутого вугілля.

Дата: 30.05.2024 17:00
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

У травні на Львіввугілля можуть надійти бюджетні кошти для виплати зарплат, однак основним завданням є пошук нових можливостей для збуту видобутого вугілля.
Про це розповів директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА Богдан Кейван, інформує nadbugom.in.ua

"Наразі на запит Львіввугілля визначаємо, яка є потреба у вугілля у котельнях бюджетних установ області. Торік встановлювали багато котелень на тверде паливо, цього року теж. Фактично усі вони можуть працювати на вугілля. І йдеться не лише про бюджетні установи. Усі суб'єкти господарювання, які мають такі котельні, можуть використовувати вугілля, - каже Богдан Кейван. - Разом з міністерством енергетики будемо вишукувати можливості пошуку ринку збуту. Також сподіваємось, що деякі зруйновані ТЕС та ТЕЦ до зими все ж відновлять. Тому нам важливо, аби видобуток продовжувався".

Вугілля також можуть використовувати, наприклад, цементні заводи. Утім, це не ті обсяги, які споживали великі теплові електростанції. При цьому специфіка видобутку вугілля у тому, що його не можна просто зупинити на певний час, поки немає збуту, а потім швидко відновити.

"Шахта – це об’єкт, який потребує постійного догляду: викачка води, вентиляція підземних лав, а для цього потрібна електроенергія, за яку теж треба платити, - каже Богдан Кейван. - Львіввугілля має два постачальники електроенергії. З ними теж були розмови. Розуміння ситуації у них є. Але знову ж таки – електроенергія це товар, за який треба розраховуватись, інакше не буде за що її виробляти. Виходить замкнене. Центренерго (Трипільська ТЕС) заборгувало кошти Львіввугіллю за поставлене вугілля, Львіввугілля має заборгованість з зарплати і за електроенергію".

За словами керівника департаменту, виплату зарплати на підприємстві затримують уже приблизно півтора місяця. Йдеться про шість тисяч гірників, з яких майже тисяча - мобілізовані до ЗСУ.

"Очікуємо, що у травні будуть бюджетні надходження, які дозволять погасити борги з заплати", - повідомив він.

Під час російської ракетної атаки 22 березня на найбільшій на заході України Бурштинській ТЕС постраждали усі енергоблоки. Тоді ж постраждала Ладижинська ТЕС на Вінниччині та була знищена Зміївська ТЕС на Харківщині. Унаслідок масованої атаки РФ у ніч на 11 квітня повністю знищено Трипільську теплоелектростанцію в Київській області. Львівської терорганізації профспілки працівників вугільної промисловості заявила, що зі знищенням Трипільської ТЕС Львіввугілля втратило єдиного споживача та закликала владу вжити заходів, аби врятувати підприємство і не допустити техногенної катастрофи через неконтрольоване закриття шахт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь