Підтримка та розвиток сільського господарства

Дата: 30.03.2023 16:18
Кількість переглядів: 249

Добротвірська селищна рада повідомляє, що Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки (зі змінами на період воєнного стану) передбачено ряд заходів спрямованих на підтримку мікро, малих та середніх сільськогосподарських виробників для забезпечення продовольчої безпеки регіону, зайнятості населення та розвитку галузі.

Оновлена програма має 5 напрямів підтримки, серед яких:

  1. Компенсація відсотків (комісії) за супроводження договорів, фінансового лізингу.
  2. Надання поворотної фінансової допомоги:

- пільгові кредити на реалізацію бізнес – планів у галузі сільського господарства;

- пільгові кредити на реалізацію бізнес – планів із створення ( придбання ) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки с/г продукції;

  1. У галузі рослинництва:

- компенсація вартості високопродуктивного насіння овочів та окремих зернових та зернобобових культур;

  1. У галузі тваринництва:

- дотація за приріст поголів’я корів за рахунок власного відтворення, або придбання;

  1. У сфері органічного виробництва:

- бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних сертифікованих угідь.

 

Більш детально можна ознайомитися на офіційному сайті Львівської обласної військової адміністрації ( структурний підрозділ Департамент агропромислового розвитку) за посиланням: https://loda.gov.ua/usefulinfo/49856?authorld=17057

 

 

ВИТЯГ З КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ ТА РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

НА 2021 – 2025 РОКИ

Для визначення одержувачів фінансової підтримки Львівською обласною військовою адміністрацією створюється обласна комісія з розгляду та оцінювання документів (далі - Комісія).

Кошти обласного бюджету спрямовуються для виконання  таких основних завдань:

1. Сприяння ефективному виробництву сільськогосподарської продукції та продукції з доданою вартістю.

1.1.Фінансова підтримка шляхом компенсації відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу.

1.2. Фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів.

Кошти обласного бюджету надаються на такі цілі:

- фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів;

- фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів із створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції.

1.2.1. Фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів надається суб’єктам підприємництва на придбання насіннєвого матеріалу, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, пального, кормів для тварин, ветеринарних препаратів, послуг пов’язаних з виробництвом сільськогосподарської продукції, придбання комплектуючих виробів і деталей для ремонту виробничого і не виробничого обладнання, сільськогосподарської техніки, автомобільного транспорту; придбання матеріалів, будівельних матеріалів, інвентарю та інструментів для проведення ремонтних робіт господарським способом, придбання основних засобів, біологічних активів для діяльності в агропромисловому комплексі, у тому числі новоствореним (зареєстрованим) або таким, що започатковують новий напрям сільськогосподарської діяльності.

Фінансова підтримка надається на платній та зворотній основі на реалізацію бізнес-плану в розмірі до 500,0 тис. грн, терміном  до 5 років  з можливістю відтермінування погашення основної суми зобов’язання до 1 року (відтермінування сплати кредиту входить в загальний термін дії кредитної угоди). Оплата за користування коштами встановлюється у розмірі 5 відсотків річних від суми непогашеного кредиту та сплачується відповідно до порядку, визначеного у кредитному договорі.

1.2.2. Фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів із створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції надається на конкурсній основі під 3 відсотки річних, терміном до 5 років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 2000,0 тис. грн, з відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року (відтермінування сплати кредиту входить в загальний термін дії кредитної угоди).

Фінансова підтримка надається при умові, що внесок одержувача фінансової підтримки за рахунок власних коштів  (не кредитних) має становити не менше 20 відсотків вартості товаро-матеріальних цінностей, послуг, які планується придбати за рахунок кредитних коштів.

 

2. Сприяння розвитку сільськогосподарського виробництва

2.1. Фінансова підтримка суб’єктів підприємництва шляхом часткової компенсації вартості насіння

Фінансова підтримка суб’єктів підприємництва надається у вигляді часткового відшкодування вартості придбаного та висіяного в поточному році високорепродукційного насіння. Відшкодуванню підлягає вартість насіння гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюсельської, цвітної), столового буряка, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів, баклажанів, а також огірків, помідорів, перцю (які вирощуються у відкритому грунті) не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду в розмірі до 50% вартості насіння, але не більше ніж 50,0 тис. грн одному суб’єкту підприємництва.

2.2. Фінансова підтримка суб’єктів підприємництва у вигляді дотації за приріст поголів’я корів.

Дотація за приріст корів надається на безповоротній основі суб’єктам підприємництва за кожну наявну прирощену корову, ідентифіковану та зареєстровану відповідно до законодавства,  в розмірі 30 000 гривень за одну голову.

Дотація надається на ту кількість поголів'я корів, на яку за рахунок власного відтворення або придбання, у тому числі в режимі імпорту, збільшено поголів'я корів основного стада станом на 01 квітня поточного року в порівнянні з наявним поголів’ям корів на 01 квітня попереднього року.

2.3. Фінансова підтримка суб'єктів підприємництва у сфері органічного виробництва у вигляді бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь.

Кошти обласного бюджету на фінансову підтримку у вигляді бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь надаються суб’єктам підприємництва,  що провадять органічну діяльність, підтверджену відповідними сертифікатами, які видані сертифікаційними органами-резидентами України. Суб’єкти підприємництва, які претендують на одержання фінансової підтримки зобов’язуються за результатами поточного року надати Департаменту інформацію про результати діяльності за встановленою Департаментом формою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь