Пошук

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан висловив свою позицію стосовно змін у Податковому кодексі

Дата: 21.05.2021 10:58
Кількість переглядів: 521

"Кабмін збирається закласти бомбу ????під стосунки центру та регіонів! У місцевих бюджетів хочуть забрати 5??% тютюнового акцизу з роздрібної торгівлі!

?? Так, 12 травня уряд ухвалив проект змін до Податкового кодексу, яким збираються передати збір цього податку з роздрібної торгівлі до оптовиків/виробників тютюнових виробів. За нашою інформацією, зміни пролобійював один з тютюнових монополістів.

? Чи знає про це заступник голови ОП Кирило Тимошенко, якій опікується регіональною політикою?

???? Ідею передати сплату роздрібного акцизу або оптовикам, або виробникам просувають вже декілька років. Обґрунтування - роздрібна торгівля втрачає певний обсяг акцизу, адже частка дрібних продавців не видають фіскальних чеків. Отже, нехай краще роздрібний акциз сплачує виробник. Надходження перейдуть з місцевих бюджетів до державного, але держава потім в незрозумілий спосіб ці гроші перекине регіонам.

?Смішно! Хіба можна недоліки роботи податкових та правоохоронних органів розв’язувати таким чином? Це як лікувати мігрень відрубуванням голови!

????В результаті і держава може не отримати гроші, і місцеві бюджети втратять відчутні для себе надходження. Минулого року від акцизу на роздрібну торгівлю тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 2,4 млрд грн. В цьому планується 2,9 млрд грн. Для держбюджету – це копійки, а на місцях – великі кошти! ????

????? Шановні керівники Офісу Президента! Регіональні ЗМІ вже наповнені обуренням місцевих керівників! І градус протистояння та критика лише зростатимуть.

Мерів можна зрозуміти. Місцеві бюджети ще не скоро оговтаються від локдаунів, від закриття малого та середнього бізнесу! А центральна влада знову намагається забрати в них кошти! Говорять, що тиску на мера Києва немає... Але ці дії центру – приклад тиску на всіх голів громад України.?

???? Нагадаю, така сама ситуація кілька років тому була з акцизом на паливо. Тоді в результаті протистояння центру та регіонів цей податок залишили на місцях. Я думаю, що і з тютюновим акцизом буде те ж саме! Це буде крок вперед і два назад. Під тиском регіонів все залишиться як є. Але центральна влада сама подарує мерам чудовий привід для піару і звинувачень на адресу Києва.

??Шановні колеги на вулиці Банковій, не робіть дурниць, не руйнуйте регіональну політику! Це буде велика політична помилка, наслідки якої ви буде відчувати дуже довго!"

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь